Politie zoekt getuigen steekincident Binnenpark

maandag 19 juni 2017

Zoetermeer - Een 30-jarige Zoetermeerse liep in het Binnenpark aan de Broekwegschouw toen ze werd neergestoken. Rechercheurs zoeken een specifieke vrouwelijke getuige, de eigenaar van een specifieke zonnebril én andere getuigen die op maandag 22 mei tussen 19:30 uur en 20.00 uur in het Binnenpark of de nabije omgeving liepen.

Het slachtoffer wandelde maandagavond 22 mei om 20.00 uur  in een park aan de Broekwegschouw. Plotseling greep een onbekende man haar bij haar arm, stak haar met een scherp voorwerp en greep haar daarna bij haar keel. Het slachtoffer kon zich los worstelen, waarop de verdachte er vandoor ging. Na onderzoek hield de politie op 23 mei een 31-jarige Zoetermeerder aan als verdachte van poging tot moord. De verdachte zit nog vast en het onderzoek naar deze verdachte is nog in volle gang. 

De politie zoekt de vrouw die samen met een klein kind in het Binnenpark liep. Deze vrouw droeg een wit shirt. Kort na het incident zwaaide deze vrouwelijke getuige naar een motoragent en zei tegen de agent “hij heeft zijn fiets in de bosjes gegooid”. Dankzij de vrouw trof de agent een donkerkleurige damesfiets aan in de bosjes. De vrouw vertelde verder aan de motoragent iets over de fiets en ze wees de agent de richting waarin de verdachte wegrende. De politie komt graag in contact met haar, omdat ze een belangrijke getuige is in deze zaak. 

Op de plek van het steekincident troffen agenten een zonnebril aan. Omdat deze bril niet van de verdachte is, vermoedt de politie dat deze van een belangrijke getuige is. Bent u de eigenaar van de bril of herkent u deze? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer.

Verder zoekt de politie ook andere getuigen. Wandelde u of liet u uw hond uit op maandagavond 22 mei tussen 19.30 uur en 20.00 uur in het  Binnenpark? Meldt u zich dan bij de politie, want mogelijk bent ook u een belangrijke getuige voor ons.

Op dinsdag 20 juni om 17.00 uur besteedt het regionale opsporingsprogramma Team West aandacht aan dit steekincident. Er wordt een getuigenoproep gedaan en een foto van de zonnebril getoond. 

De districtsrecherche van Zoetermeer zoekt getuigen van dit steekincident. Bent u de vrouwelijke getuige die wij zoeken? Bent of kent u de eigenaar van deze zonnebril? Of liep u op maandag 22 mei tussen 19.30 uur en 20.00 uur in het Binnenpark of in de nabije omgeving? Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfgauw | 112 alarmeringen Delfgauw | Goedkoop Tanken in Delfgauw | Supermarkten in Delfgauw | Weerbericht Delfgauw