Extra alert op woninginbraken tijdens feestdagen

dinsdag 24 november 2015

Zoetermeer - Het is wintertijd. De dagen zijn kort en de feestdagen staan voor de deur, een gezellige tijd! Helaas is het ook de tijd waarin inbrekers hun kans grijpen: ieder jaar is er een piek in het aantal inbraken.

Tijdens deze donkere dagen zijn inbrekers extra actief.  De meeste inbraken gebeuren nog steeds bij mensen die hun deur niet op slot draaien, de ramen niet goed afsluiten, geen stevig deurslot hebben of duidelijk zichtbaar niet thuis zijn. Hier vindt u allerlei tips om een inbraak te voorkomen. Zorg ook voor goed hang- en sluitwerk op uw woning. Meer informatie daarover leest u hier. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel "hallo" of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt! Heeft u een hond? Dan kent u uw wijk waarschijnlijk erg goed. Waarschijnlijk loopt u vaste rondjes tijdens het uitlaten. Afwijkende situaties vallen vaak gelijk op. Bel de politie en help mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten.

De politie maakt gebruikt van burgernet, maar er ook zijn steeds meer initiatieven voor en door burgers. Een daarvan is het gebruik van WhatsApp groepen. Ook in Zoetermeer bestaan steeds meer van dit soort groepen. Dit middel is een goede aanvulling voor de buurtpreventie, want het werkt veel sneller als buurtbewoners elkaar onderling informeren. De politie maakt zelf geen deel uit van de WhatsApp-groepen maar moet bij elke verdachte situatie wel met 1-1-2 als eerste hiervan in kennis gesteld worden. Kijk hier voor meer informatie van de gemeente.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ubH8oViMFFk

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfgauw | 112 alarmeringen Delfgauw | Goedkoop Tanken in Delfgauw | Supermarkten in Delfgauw | Weerbericht Delfgauw