Donkere Dagen Offensief in Zoetermeer

maandag 19 oktober 2015

Zoetermeer - In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven.

De extra maatregelen en acties bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillances op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Maar ook voorlichting aan inwoners van Zoetermeer, via persoonlijk contact of misschien wel een flyer door de bus waarop staat dat u beter het raam boven had kunnen sluiten.

Inbrekers slaan vaker hun slag tijdens de donkere dagen. Maakt het ze niet te makkelijk! Zorg voor goede verlichting en goed hang- en sluitwerk. Sommige inbrekers maken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met dit gereedschap trekken ze de cilinder rechtstandig uit het slot. Dit kunt u voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde ‘kerntrekken’ bestand zijn. Ook bestaat er beslag dat tegen kerntrekken is beveiligd. Kijk op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html voor meer tips om inbraken tegen te gaan.

Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel "hallo" of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt!

 

Werk samen met gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat snel een verdacht, of vermist persoon wordt opgespoord. Help ook mee en meld u aan.

In Zoetermeer wordt een alertering via Burgernet verstuurd na een (poging) inbraak. Het komt regelmatig voor dat op een later tijdstip in diezelfde omgeving weer wordt ingebroken. Op deze manier wordt samengewerkt aan preventie.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfgauw | 112 alarmeringen Delfgauw | Goedkoop Tanken in Delfgauw | Supermarkten in Delfgauw | Weerbericht Delfgauw